Narodila se nám štěňátka K

24.03.2017 20:00

Od úterý 21.3byla Naty zvláštní, k obědu odmítla kachní krk, vzala si pár štěněčích granulek, večeři pak už skoro nejedla a zvracela.Začala již hrabat a silně dýchat.

Ve středu 22.3 odmítá jídlo celý den a leží, dýchá a občas zvrací.

Ve čtvrtek 23.3 si ráno vzala pár piškotů, jinak je velmi neklidná celý den, nechce ani pít.

v 19.45 začala vydýchávat již hodně a ve 20.17 začala tlačit a ve 20.35 se narodil světlý pejsek Kevin s váhou 430g- krásný a vitální kluk.

pak si Naty lehla a odpočívala- silně tlačila, ale nedělo se vůbec nic, tak jsme se rozhodli a jeli jsme na veterinární kliniku na kontrolu- na sono, zda je vše v pořádku a tam jsme dali oxytocin a ve 24.00 jsme na veterině porodili krásnou černou holčičku Kleu s váhou 460g.

Věřili jsme, že je už vše na dobré cestě a vyrazili jsme na zpáteční cestu domů.

A doma se zase nedělo nic, jen neklid a tlačení a žádně štěňátko. Čekali jsme a čekali.

Ve 2 hodiny ráno jsme se rozhodli pro cestu zpět na kliniku a vyjeli jsme. Natynku jsem měla vepředu v nohách u spolujezdece a asi po 10 minuách cesty koukám, že je celá shrbená a měla pod sebou světlé štěňátko. Ihned jsme se otočili k domovu, že už se něco hnulo a těsně před značkou naší vesnice se narodilo další světlé štěňátko. Dojeli jsme domů a hned jsme kontrolovala, zda je vše v pořádku, obě holčičky- první narozená Katty váha 440g a druhá Kora váha 450g.

Tak jsme si říkali, že ted je už vše dobré.

Ve 4hodiny se narodila černá fenečka Kate s váhou 410g

V 5 hodin zase tlačení a narodil se černý pejsek- bohužel i přes mé intenzivní oživování, které trvalo více než 20 minut se ho nepodařilo oživit.

V 6.15 se narodil krásně a pohodově černý pejsek Kim s váhou 490g.

Pak Naty odpočívala a po prohmatání jsem si myslela, že je tam určitě jedno až dvě štěňátka.

Rozjela jsem se s Naty na kontrolu k našemu veterináři, potvrdil mi, že tam určitě ještě nějaké štěně má.V 7.15 dostala injekci a čekali a jsme a nedělo se nic- byla v klidu. No tak jsme se rozloučily a jeli k domovu. A situace se opakovala- tešně před naší vesnicí jsem musela mezi poli zastavit a porodili jsme krásnou černou holčičku Kay. Takže jsem jí letmo očistila a šoupla do krabičky s dekou, Natynku jsem nechala čistit a jela jsem co to dalo. jednou rukou jsem malou masírovala a druhou držela volant. Doma jsme byly skoro ihned a hned byla v pelíšku s ostatními štěňátky.

Tak už jsem si říkali, že to skončilo a volala jsem lékaři, a na 12 hod se objednala na sono.

Natynka se najedla, kojila, pečovala o miminka

Ve 12 hodin na sonu bylo objeveno bohužel mrtvé zadržené štěňátko. Nešlo ven, ani se neposunulo a tak jsme museli opět na kliniku do Boleslavi na císařský řez.

V 15 hod Natynku přijali, a v 17 hod jsme si jí vyzvedli v pořádku a polospící.

Takže již je vše za námi, štěňátka jsou všechna vitální, zdravá a velmi aktivní.

Máme z nich velkou radost.